Érdemes

Miről írunk?

Új dolgok, fejlesztések, érdekességek- minden, amiről a napi média nem tudósít.

Címkék

 

2008.12.01. 23:14 BakkPéter

Burj burj zöld ág

 Elképesztő gyorsasággal épül Dubai! A napokban találtam egy honlapot, ahol több más ország (pl. USA, Olaszország, Spanyolország, Egyiptom, stb.) mellett a fekete aranyból meggazdagodott arab országról is sok érdekességet találhatunk. Anno ugye rájöttek arra,hogy idővel céleszerű lenne felkészülni az olajmezők kimerülésére és lévén más gazdasági lehetőség nem adott a térségben így maradt az idegenforgalom.

Nem beszélem a nyelvüket, de amennyire jól tippelem a burj szó az ő nyelvükön tornyot jelent, na most ilyenből építenek "néhányat". Itt lesz a legnagyobb teljes mértékben automatizált (ember nélküli) metróhálózat; a legnagyobb, űrből is látható emberi kéz alkotta szigetcsoport és ha már itt tartunk, űrkikötő. Nem viccelnek!

A tovább gombra kattintva olvasható a teljes post és a kapcsolódó oldalak, galériák.

 

 Ezen az oldalon található egy rövid képes összefoglaló Dubai fejlesztéseiről, érdemes az első három fotóval kezdeni. Az elsőn egy utcának csúfolt pusztaság látható pár épülettel, a második ugyanabból a szögből lett készítve de közben eltelt tizenhárom év. A harmadik az aláírás alapján tavaly készült. Végiggörgetve az egyébként egy évtizeddel ezelőtti dizájntervvel rendelkező oldalt az angolul kevésbé értők is megérthetik, hogy itt nem semmi építkezések zajlanak. Árulkodó információ, hogy jelenleg több munkás dolgozik a városban mint amennyi a helyi lakosság. Utóbbi lélekszáma  számszerűsítve 1,4 millió, ebből pedig majdnem 1,1 millió a férfi.

Update! [2008.12.01]

Kapcsolódó cikk az IT Cafén tegnapról itt.
Dubai az angol wikipédián és a magyaron, de ezutóbbi nem bővelkedik az információkban.
Vertical City - 2400 m magas torony (az Eiffel-torony 322 m !)
A többi ország épületeiről itt lehet olvasni.
 

2 komment

Címkék: közlekedés dubai város építészet


A bejegyzés trackback címe:

https://vanujja.blog.hu/api/trackback/id/tr33798885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nadinho 2008.12.02. 22:11:42

Ismerősömék kábé egy hónapja voltak Dubaiban, és azt mondták, hogy pár forint egy üveg kóla, és minden olcsó... Na igen... De oda kell születni... Én akkor se lennék arab... :))

BigPi 2009.02.18. 19:18:09

Lehetséges, hogy olimpiát is rendezni szeretnének?

A legérdekesebbnek azt az épületet találtam, amelynek minden szintje külön forog. Bár a képek között most nem láttam.
süti beállítások módosítása