Érdemes

Miről írunk?

Új dolgok, fejlesztések, érdekességek- minden, amiről a napi média nem tudósít.

Címkék

 

2009.02.26. 08:00 BakkPéter

Ingyen zene füleidnek

 

Egyre több együttes teszi valamilyen formában ingyenesen letölthetővé az albumait, a Radiohead az In Rainbows című lemezéért például annyit kér a rajongótól, amennyit az megér neki. Nem véletlen tehát, hogy 2008-ban hosszú ideig időzhettek a kiadással a Billboard 1# helyén, ráadásként a legutóbbi Grammy-n is besöpörhettek érte két díjat. 

De ez csak egy példa. A tovább gombra kattintva viszont egy olyan oldallal ismertet össze a Vanujja, ahol 15 000-nél is több albumot lehet teljesen ingyenesen és legálisan letölteni! 

A Jamendo nem egy új oldal, de mai állapotát és fejlettségi szintjét csak az utóbbi hónapokban érte el. Nevét a "jam" (örömzene, improvizációs játék) és a "crescendo" (egy zenei jelölés) szavak összevonásával alkották meg. A projekt Luxemburgból indult de mára egy többnyelvű portállá vált, a kezdeti francia után most már például angol, német, orosz és spanyol néven is böngészhető. 

 
 
Az mp3-akat le lehet tölteni egyesével vagy egész albumként is továbbá van stream, így bármelyik szerzeményt lehet online hallgatni. Ezutóbbi már csak azért is előnyös, mert a regisztrálás után playlisteket is készíthetünk kedvenceinkből. 
 
Zenére minden lehetséges módon kereshetünk, például beírjuk, hogy Kid Rock és az összes - szerinte- hasonló stílusú együttest kiadja a találati oldalon. Még nem tökéletes ez a funkció de egyre pontosabb eredményeket ad. 
 
 
A portál tartalma a Creative Commons /Free Art License jogszabályait követi, így valóban legális az összes mp3 letöltése, gyűjtése, CD-re írása és egyes esetekben még a kereskedelmi felhasználás is engedélyezett, amennyiben az alkotó ebbe is beleegyezett. 
 
Link: Jamendo

Szólj hozzá!

Címkék: mp3 zene ingyen kell jamendo


A bejegyzés trackback címe:

https://vanujja.blog.hu/api/trackback/id/tr26966694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása